Sosyal Medya

Güncel

Güvenlik soruşturmasında FET֒cülerin kodu: 4580

İçişleri Bakanlığı, FETÖ/PDY yapılanması kapsamında haklarında adli işlem yapılanların GBT kayıtlarına işlenmesi için özel suç kaydı açtı. Haklarında FETÖ/PDY’den işlem yapılanlar GBT sisteminde “4580” koduyla kaydedilecek.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra baÅŸlatılan adli soruÅŸturmalarda çok sayıda kiÅŸinin Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması kapsamında gözaltına alınması yeni uygulamanın baÅŸlamasına neden oldu. Haklarında FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle baÅŸlatılan yaklaşık 10 bin şüphelinin tutuklanması, devletin adli kayıt sisteminde düzenleme yapılmasına yol açtı. 
 
Halen yürürlükte olan ve haklarında adli iÅŸlem baÅŸlatılan kiÅŸilerin sabıka kayıtlarının tutulduÄŸu Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulamasında FETÖ/PDY için özel suç türü kodu açıldı. 
 
GBT sistemi
 
İçiÅŸleri Bakanlığı’na baÄŸlı faaliyet yürüten Kaçakçılık Ä°stihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi BaÅŸkanlığı’nca (KÄ°HBÄ°) tutulan KÄ°HBÄ° Bilgi Sistemi’nde FETÖ/PDY için “4580” kodu açıldı. Uygulamanın baÅŸlamasıyla birlikte artık FETÖ/PDY’den dolayı adli iÅŸlem geçirenler, GBT sisteminde 4580 kodu kapsamında deÄŸerlendirilip iÅŸlem yapılacak. 
 
Özel Tim’e de ‘Bayrak’ kodu 
 
Bu arada baÅŸka bir yeni kod uygulaması ise Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Åžubesi’nde gerçekleÅŸtirildi. 
 
15 Temmuz darbe giriÅŸimi sırasında görev yapan Ankara Emniyeti Özel Harekât Åžubesi’ndeki Nöbetçi AmirliÄŸi ile telsiz iletiÅŸimi için kullanılan (21 25) kodu deÄŸiÅŸtirildi. Yeni düzenlemeyle bu birimin telsiz iletiÅŸim kodu “BAYRAK” oldu. Yapılacak telsiz görüşmelerinde istasyonlar, “21 25” anonsu yerine “BAYRAK” kelimesini kullanarak ÅŸubenin nöbetçi amirliÄŸi ile baÄŸlantı kuracaklar. (Milliyet)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.